Een eBike van de zaak is interessant voor jou en je werkgever. De werkgever kan een fiets vergoeden of verstrekken via de Werkkostenregeling. De werkgever mag 1,2% van het totale verloond bedrag onbelast schenken aan zijn personeel. Dit budget heet “de vrije ruimte” waarover je dan geen inkomstenbelasting betaalt. Dat kan een deel zijn van je werknemers loon, vakantiegeld, een dertiende maand of je levert verlofdagen in voor een nieuwe fiets. Afhankelijk van jouw inkomsten levert jou dit een immens prijsvoordeel op!

Daar bovenop kan je werkgever je ook nog een renteloze lening aanbieden en dit terug laten betalen met de reiskostenvergoeding van € 0,19 per kilometer woon-werkverkeer. Je moet dan wel binnen een straal van 10 kilometer van je werk wonen. Ideaal dus voor een elektrische fiets.

Wil jij een elektrische fiets aanschaffen via jouw werkgever? Dat kan eenvoudig online. Jij bestelt de fiets en wij sturen de rekening naar je werkgever. Of je betaalt eerst zelf en dient de rekening zelf in bij je werkgever.

Je elektrische fiets leasen

De meest voordelige manier van je fiets zakelijk inzetten is via Financial Lease. Hiervoor adviseren wij altijd onze partner Leasemax. Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij Leasemax een vrijblijvende lease-aanvraag indienen. Deze aanvraag doe je gemakkelijk online en je krijgt binnen een dag al een reactie.

Een elektrische fiets kopen via een tussenpersoon?

Kans is klein maar waarschijnlijk maakt jouw werkgever gebruik van een tussenpersoon zoals: Nationale fietsprojecten (NFP) of Bedrijfsfietsen Nederland (BFN).
Ga dan als volgt te werk:
Bereken de totale prijs van je fiets door een bestelling te plaatsen (maar niet helemaal af te ronden)
Download het aanvraagformulier van de tussenpersoon of vraag het aan je werkgever.
Vul het formulier in en lever het in bij je werkgever
De tussenpersoon handelt je aanvraag verder met ons af
Wij bezorgen de fiets bij jouw thuis of op het werk

Over de werkkostenregeling
De werkkostenregeling is in 2015 ingevoerd en vereenvoudigt 29 losse onbelaste vergoedingen en verstrekkingen die een werkgever mag verstrekken aan zijn werknemers. Werkgevers kunnen een vrije ruimte aanhouden ter grootte van 1.2% van de totale bruto loonsom. Dit bedrag mag de werkgever onbelast verstrekken aan zijn werknemers. Boven dit bedrag betaalt hij een nafheffing van 80% over het bedrag dat meer besteed is. De bekendste secundaire arbeidsvoorwaarden binnen de werkkostenregeling zijn het fietsplan, een iPad- of pc-privéregeling, telefoon en bedrijfsfitness.

Nationale Fiets Projecten
Veel van onze eBike merken zijn aangesloten bij nationale Fiets Projecten. Nationale Fiets Projecten neemt de administratieve zorg voor werkgevers uit handen. Zo wordt het nog makkelijker om fiscaal aantrekkelijk een elektrische fiets via de zaak aan te schaffen.

3 reacties op “eBike op de zaak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *