Petitie: Help legalisatie van klein elektrische vervoer

Turbulente tijden voor Nederland. Aan de ene kant wordt het gebruik van alternatief vervoer gepromoot, aan de andere kant bestraft de wetgeving gebruikers.

Hier moet verandering in komen en het liefste was dit gisteren al doorgevoerd. Samen met jou, onze klanten en liefhebbers hebben wij een petitie opgezet om klein elektronische vervoersmiddelen in Nederland te legaliseren.

Wij hopen met deze petitie om elektrische skateboards, Onewheels, elektrische steppen en alles wat op een leuke en groene manier mensen vervoert niet alleen te kunnen reguleren maar ook verzekeren. Alhoewel wij zeer zeker zijn dat deze nieuwe manier van transport super veilig is geeft het ons een veilig gevoel om te weten dat in geval van een ongelukje alles geregeld wordt en alle betrokkenen verzekerd zijn.

Hoe kan jij helpen? Dat is simpel, ga naar onze online petitie en vul je gegevens in. Nadat je alles ingevuld hebt krijg je een email om je aanmelding te bevestigen. Je gegevens worden alleen opgeslagen om je stem te bevestigen, verder wordt er niets mee gedaan en zijn je gegevens veilig bij Petities.nl.

Update 21 april Super gaaf we hebben meer dan 900 handtekeningen kunnen verzamelen!

Update 25 april de NOS heeft een video gemaakt waarin de regelgeving rondom klein elektrisch vervoer wordt besproken.

Update 26 april Super gaaf we hebben meer dan 1400 handtekeningen kunnen verzamelen!

Update 29 april De NOS heeft Fatdaddy gevraagd mee te werken aan een item over de elektrische step. Bekijk het item hier. Dat de NOS hier tijd aan besteed betekend veel voor ons.

Update 31 mei Bright.nl heeft aandacht besteed aan de Boosted Rev

Update 5 augustus RTL nieuws heeft een artikel toegewijd aan de legaliteit van de elektrische step in Nederland.

Update 5 augustus Autobahn heeft een super artikel geschreven.

6 reacties op “Petitie: Help legalisatie van klein elektrische vervoer

 1. Luca zegt:

  Ik skate al heel lang en dat ik er achter kwam dacht ik juist van gaaf dan kan ik daar mee naar school gaan, nice. Maar nee dit mag niet om allerlei redenen. Weet je wat ook niet zou moeten die hele kleine auto’s op het fietspad die een hele fietspad kant in beslag neemt.

 2. Mo zegt:

  Ook ik heb inmiddels een half jaar de Kickscooter van Segway. De eerste drie maanden gingen goed totdat ik aangehouden werd door de politie. Een boete van €385 als gevolg. Naar mijn mening uberhaupt belachelijk dat het rondreiden op een voortuig zonder emmissie wordt bestraft maar al helemaal omdat het bedrag niet in verhouding staat tot andere overtredingen.

  Inmiddels 9 weken geleden in beroep gegaan maar ondanks de belofte dat er binnen 6 weken een antwoord komt heb ik nog steeds niets mogen vernemen, ook het nabellen zorgt niet voor opheldering. Toch blijven afwachten helaas.

  Wel super tof dat deze petitie is gestart!

  • Tyler zegt:

   Hoi Mo, gatver inderdaad heel idioot dat er boetes worden uitgeschreven voor het gebruiken van nieuwe manieren van vervoer. Zolang je de Segway step ook gebruikte op het fietspad en veilig rondreed is het ook iets dat volgens ons niet bestraft moet worden.

 3. Demis zegt:

  Op de petitie-site staat een foto met alleen maar longboards. Dit geeft een vertekend beeld op de petitie. Kan dit aangepast worden?

 4. T. A zegt:

  Ik wil toch even zeggen dat als je er dan een brommer certificaat voor moet halen, en je je er dan waarschijnlijk ook duur voor moet verzekeren het ook geldtrekkerij zou zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *